3 Mei. Dat is, onder voorbehoud, de datum waarop de Grote Prijs van Nederland volgend jaar in Zandvoort wordt verreden. Dat is duidelijk geworden nu de Formule 1 een conceptkalender heeft gepubliceerd.

De FIA moet de kalender nog goedkeuren en deze is dus nog niet officieel, maar door de bank genomen is de door de Formule 1 uitgestuurde opzet wel hoe de definitieve kalender er normaal gesproken uit komt te zien.

Seizoen 2020 trapt conform traditie af in Australië, op 15 maart. Gelijk de week daarna volgt de Grote Prijs van Bahrein. Zo begint het seizoen dus met een double header.

Op 5 april volgt de Grote Prijs van China, met twee weken daarna (19 april) de allereerste Grand Prix van Vietnam, één van de twee nieuwe races op de kalender.

De tweede aanwinst voor het Formule 1-circus is natuurlijk de veelbesproken Grote Prijs van Nederland, die na 35 jaar afwezigheid terugkeert. Nederland staat voor 3 mei ingeroosterd en is back to back met Spanje (10 mei).

Na Spanje volgt Monaco, met daarna uitstapjes naar Azerbeidzjan en Canada en vervolgens de rest van het Europese seizoen, met op 2 augustus de Grote Prijs van Hongarije en daarna zomerstop.

Na de zomerpauze volgen nog twee Europese nummers: België (30 augustus) en Italië, de week erna op 6 september. Achter Italië staat als enige Grand Prix een sterretje: afhankelijk van het rondkrijgen van het contract.

Na de race op Monza verlaat de Formule 1 Europa weer en trekt naar Singapore, Rusland, Amerika, Mexico, Brazilië en tenslotte Abu Dhabi, waar 29 november 2020 de seizoensfinale wordt gehouden.

De complete kalender ziet er als volgt uit:
15 maart – Australië
22 maart – Bahrein
5 april – China
19 april – Vietnam
3 mei – Nederland
10 mei – Spanje
24 mei – Monaco
7 juni – Azerbeidzjan
14 juni – Canada
28 juni – Frankrijk
5 juli – Oostenrijk
19 juli – Engeland
2 augustus – Hongarije
30 augustus – België
6 september – Italië
20 september – Singapore
27 september – Rusland
11 oktober – Japan
25 oktober – Amerika
1 november – Mexico
15 november – Brazilië
29 november – Abu Dhabi