De Grand Prix van Mexico gaat zo goed als zeker niet door in 2006, als gevolg van allerlei vertragingen rond de bouw van het circuit nabij de badplaats Cancun. De organisatoren streven nu naar een Formule 1-race in 2007.

Nog steeds is er geen officiële toestemming om met de aanleg van het Matnarraya Automobile Circuit te beginnen. En dat betekent zo goed als zeker dat de race, die voor het najaar van 2006 stond gepland, twaalf maanden wordt doorgeschoven.

Gabriele Rodriguez, minister van toerisme voor de provincie Quintana Roo, blijft echter optimistisch: ,,Er zijn zeker problemen geweest, maar de plannen zullen doorgang vinden en ik ben er zeker van dat we klaar zullen zijn voor aanvang van het seizoen 2007.’’

De vertraging is vooral opgelopen tijdens onteigeningsprocedures en door tegenspartelen van milieu-actiegroepen. Rodriguez gaat er nu vanuit dat in juli van dit jaar de eerste spade de grond in zal gaan.

De laatste Grand Prix van Mexico tot nu toe werd overigens in 1992 verreden op het circuit van Mexico Stad. De winnaar destijds: Nigel Mansell met Williams-Renault.