*

Gridstraf voor Vandoorne in sowieso al lastig Bakoe

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Gridstraf voor Vandoorne in sowieso al lastig Bakoe
Racepictures

Stoffel Vandoorne kijkt al tegen een gridstraf voor het raceweekend in Bakoe aan. Het gaat daarbij om een straf van vijftien startplekken.

Teamgenoot Fernando Alonso kan op eenzelfde gridstraf rekenen, want ook hij heeft motoronderdelen gewisseld. Het maakt een voor McLaren sowieso al lastig weekend – vanwege het gebrek aan vermogen van de Honda-motor – er op voorhand niet lastiger op. “Het is niet ideaal, maar we gaan er het beste van maken”, zegt Vandoorne.

“Ik denk dat Fernando en ik er met deze straffen een wedstrijdje van kunnen maken wie uiteindelijk achteraan komt te staan”, grapt Vandoorne er noodgedwongen maar om. De Vlaming gaat het weekend, vanwege de lange rechte stukken van het Baku City Circuit, sowieso niet met al te hoge verwachtingen in, vertelt hij.

Voor de nog puntloze Vandoorne verloopt zijn eerste volledige seizoen vooralsnog stroef. Alle problemen met de Honda-motor dragen natuurlijk bij aan een seizoensstart die ‘niet ideaal is geweest’, zoals hij dat zelf omschrijft.

Over de toekomst van McLaren en Honda, waarover veel gespeculeerd wordt, wil hij niet te veel kwijt: “Het is niet aan mij dat soort beslissingen te maken. We willen echter verder vooraan staan, dat is geen geheim.”

“We knokken ervoor dat voor elkaar te krijgen. Ik weet ook zeker dat we weer competitief zullen worden”, zo houdt de Belg vertrouwen, terwijl hij hoopt dat het ‘natuurlijk liever eerder dan later’ zover is.