*

Grosjean: ‘Crash was vreemd, ik was de auto ineens kwijt’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 oktober 2017 10:45

Grosjean: ‘Crash was vreemd, ik was de auto ineens kwijt’
Sutton Images

Romain Grosjean weet niet hoe het komt dat hij ineens de controle over zijn Haas-bolide verloor en hard crashte in Q1. Zonder crash had hij Q3 kunnen halen, denkt hij.

Met nog één minuut achttien op de klok zette Grosjean nog even flink aan om uit Q1 te komen, maar zijn poging om niet voortijdig geëlimineerd te worden eindigde ermee dat hij zichzelf uitschakelde met een crash in de snelle S-bochten.

“Ik was er zeker van dat we de top tien konden halen, dus ik ging ervoor met mijn tweede run. Ik ging bocht drie wat te hard in, maar dat verklaart alsnog niet dat de auto ineens onbestuurbaar slingerde. Ik probeerde het nog op te vangen in bocht vier, maar dat lukte niet, ik kwam op het gras en eindigde in de muur”, verhaalt Grosjean tegenover Formula1.com.

Los van dat hij wil weten hoe de crash tot stand kwam, wil Grosjean ook begrijpen hoe het komt dat zijn Haas het goed deed tijdens zijn eerste run, maar zo lastig te besturen was bij zijn tweede poging. “Uiteindelijk is dit gewoon heel jammer, want ik denk dat we Q3 hadden kunnen halen”, herhaalt hij.

Lees meer over

Grosjean Haas