Haas rijdt in 2019 met dezelfde coureurs als dit jaar. Romain Grosjean en Kevin Magnussen hebben allebei bijgetekend, maakte het team vanochtend bekend.

Over het aanblijven van Magnussen bestond weinig twijfel. De Deen is bezig aan een sterk seizoen en rijgt de puntenfinishes aaneen. Teamgenoot Grosjean daarentegen maakt een moeilijker jaar door. De Fransman crashte in de eerste seizoenshelft regelmatig en maakte veel fouten, waardoor hij pas in Oostenrijk zijn eerste punten scoorde. Inmiddels heeft Grosjean zijn vorm hervonden, wat voor het team genoeg is geweest om hem een nieuw contract aan te bieden.

Het kiezen van de coureurs voor 2019 was een makkelijke beslissing, aldus Steiner.

“Vanaf het begin hebben wij ervaren coureurs nodig gehad om de ontwikkeling van onze auto en ons team vooruit te helpen”, legt teambaas Guenther Steiner uit. “We hebben twee zeer goede en ervaren coureurs met Grosjean en Magnussen. We zijn dit jaar drastisch verbeterd ten opzichte van vorig jaar, dus het behouden van beide coureurs was een makkelijke beslissing.”

Over het lopende seizoen zegt Steiner: “Ik denk dat de grens van honderd punten moet en verbroken zal worden, en dat doen we met Romain en Kevin. Beide coureurs pushen elkaar om beter te worden, en hun gezamenlijke feedback helpt ons vooruit. Het is geen toeval dat Haas zijn beste jaar heeft in hun tweede jaar als teamgenoten. Door Romain en Kevin bij elkaar te houden, hopen we het volgend jaar nog beter te doen.”

Magnussen en Grosjean blijven in 2019 teamgenoten.

Voor Grosjean wordt 2019 zijn vierde seizoen met Haas. De Franse coureur kwam in 2016 bij het team, het jaar dat Haas opgericht werd. “Het is indrukwekkend om te zien wat dit team bereikt heeft in een relatief korte periode, als iemand die er sinds het begin bij is geweest. Ik ben erg trots op de tijd, moeite en opofferingen die we er allemaal ingestoken hebben om Haas zo competitief te maken”, aldus Grosjean. “Ik ben blij om verder te gaan met Haas en om Haas en alle partners te vertegenwoordigen. Gene Haas heeft iets zeer speciaals neergezet. Iets wat we nog beter kunnen maken, en het is een eer om er onderdeel van te zijn.”

Magnussen rijdt sinds 2017 voor Haas en heeft zijn draai gevonden bij het team. “Ik heb nog nooit in een betere situatie gezeten dan waar ik nu zit, bij Haas”, aldus Magnussen. “Dit is een team vol racers en we streven allemaal naar hetzelfde. Er is geen bureaucratie en alles is rechttoe-rechtaan. Gene Haas en Guenther Steiner hebben een heel efficiënte omgeving neergezet waar mensen het beste uit zichzelf halen. We geloven in elkaar en daarom hebben we al zoveel bereikt.”