*

Grosjean: ‘Het gaat hier nog niet best’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 juli 2016 18:05

Grosjean: ‘Het gaat hier nog niet best’
Racepictures

Het raceweekend in Duitsland is nog niet dat van Romain Grosjean. Na problemen op vrijdag, ging er ook zaterdag veel verkeerd bij de Haas-coureur.

Grosjean werd op vrijdag afgeremd door een waterlek in de tweede vrije training en zaterdagochtend na de derde training diende zijn versnellingsbak gewisseld te worden, wat hem voor de kwalificatie al een gridstraf opleverde.

Met sowieso vijf strafplekken aan zijn broek, kwalificeerde Grosjean zich als vijftiende, wat onder voorbehoud van mogelijke straffen voor andere coureurs dus als twintigste starten betekent.

“Het is nog niet bepaald een goed weekend te noemen”, geeft Grosjean dan ook te verstaan. “We hadden voor de kwalificatie al problemen en de sessie zelf verliep ook niet naar onze zin.”

“De jongens in de garage hebben geweldig werk gedaan door de versnellingsbak zo snel te wisselen. De auto voelde daarna ook beter aan, maar in Q2 had ik om welke reden dan ook ineens geen grip.”

“Qua topsnelheid zit het echter wel goed, dus zolang de auto zich in de race wel gedraagt, kan het toch nog een goede wedstrijd worden”, zo houdt de Fransman vertrouwen.

Teamgenoot Esteban Gutiérrez plaatste zich als elfde en spreekt van een ‘interessante kwalificatie’. “Ik heb flink wat risico genomen en genoten van de sessie. Ik ben blij met hoe het team gewerkt heeft.”

“Dat we ons van vrijdag op zaterdag flink hebben verbeterd, geeft vertrouwen. Zondag zal ik er vanaf de start gelijk vol voor gaan en blijven vechten, want ik wil bij de eerste tien eindigen”, mikt hij op zijn eerste punten van 2016.