*

Grosjean oké na crash door losse putdeksel

Daan de Geus

Daan de Geus

29 september 2017 11:54

Grosjean oké na crash door losse putdeksel
Sutton Images

Romain Grosjean is oké na zijn behoorlijke klapper in de tweede training op het circuit van Sepang, waar een losse putdeksel zijn dag met een klap ten einde bracht.

Kinderachtig was de crash niet, maar Grosjean doet kort daarna al lachend verhaal voor de camera van Formula1.com. “Ik heb de beelden net gezien. Een putdeksel kwam los, maar ik zag dat niet. Ik reed gewoon op de ideale lijn en voelde ineens een klap rechtsachter. Ik verloor direct de controle over de auto, hij spinde stuurloos de barrière in.”

“Ik ben in ieder geval nog heel, dat is het belangrijkste”, zegt Grosjean, wiens auto wel flink in de kreukels ligt. Zijn team Haas zal er flink aan moeten sleutelen, ook om de extra performance te vinden waar Grosjean (zeventiende) juist naar op zoek was tijdens VT2. “Het is jammer dat we door de crash trainingstijd hebben verloren, zeker nadat VT1 onder wisselvallige omstandigheden werd verreden.”

“Hopelijk kunnen we echter een goede set-up vinden voor zaterdag en blijft die putdeksel dan op zijn plaats”, grapt Grosjean, die er op vertrouwt dat de organisatie de boel op orde krijgt. “Ik denk dat ze het nu allemaal gaan oplossen”, doelt hij op hoe er direct na het stilleggen van de training al werk van werd gemaakt alle putten te checken.