*

Grosjean over crash met Bottas: ‘Al het werk van vrijdag meteen in de prullenbak’

Laurens Stade

Laurens Stade

30 november 2019 09:45

Grosjean over crash met Bottas: ‘Al het werk van vrijdag meteen in de prullenbak’
Motorsport Images

De crash met Valtteri Bottas betekent volgens Romain Grosjean dat al het werk van vrijdag ‘in de prullenbak’ kan, omdat hij naar een nieuwe spec van de auto zal moeten. De Fransman zegt dat Bottas zijn verontschuldigingen heeft aangeboden voor het incident.

De snelheid leek er gisteren goed in te zitten bij Grosjean, die in de eerste vrije training de zesde tijd noteerde en in de tweede training de zevende tijd. Het ging echter mis in de slotfase van de tweede vrije training, waarin de Fransman een crash had met Valtteri Bottas. De schade die hij daarbij opliep aan de Haas was groot en dus moet hij terug naar een andere spec.

”Het is een lang verhaal”, zegt Grosjean. ”We waren van plan om de laatste configuratie te testen. Kevin had deze al in Amerika geprobeerd, maar hij was er niet tevreden over. Na de eerste vrije training zouden we teruggaan naar de spec van de eerste race, maar ik voelde me erg goed in de auto in de eerste training. Ik vertelde het team dat we de rest van dit weekend met dit pakket kunnen rijden. We gingen door met die spec in de middag, maar toen hadden we het incident met Bottas en het slechte nieuws is dat we maar één set hadden van die spec”, legt hij uit.

Lees ook: VT2: Bottas opnieuw de snelste, crasht in slotfase tegen Grosjean

Foto: Motorsport Images

Verontschuldigingen
”Dat betekent dus dat ik terug zal moeten naar de spec die Kevin in Amerika heeft getest. Alles van de vrijdag kan zo de prullenbak in”, aldus Grosjean. Uiteindelijk deelden de stewards een reprimande uit aan het adres van Bottas, die duidelijk schuldbewust was. ”Ik heb met Valtteri gesproken en hij heeft zich verontschuldigd, wat fijn is”, zegt Grosjean. ”Hij zei dat hij zondag toch achteraan zal starten en dus probeerde hij wat inhaalacties, hij gaf ook toe dat hij van te ver kwam”, aldus Grosjean.

”Ik verwachtte niet dat hij het van zo ver zou proberen. Toen kon ik hem niet meer zien. Ik denk dat het zijn fout was, hij heeft zich verontschuldigd en uiteindelijk maken we allemaal wel eens fouten. Günther Steiner herinnerde me aan mijn spin in de pitstraat in Engeland, wat nog steeds pijnlijk is, maar we maken allemaal fouten. Het enige wat me een beetje somber maakt is dat we niet kunnen rijden met de auto waarmee we wilden rijden”, aldus Grosjean.

Lees ook: PaddockPraat: Bottas ontvangt reprimande voor crash met Grosjean

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Bottas Grosjean Haas