Valtteri Bottas was tijdens de tweede vrije training opnieuw de snelste met een tijd van 1:36.256. De Fin eiste in de slotfase een negatieve hoofdrol op toen hij crashte met Romain Grosjean. Lewis Hamilton noteerde de tweede tijd, gevolgd door Ferrari en Red Bull in slagvolgorde.

De tweede vrije training is belangrijk voor de coureurs omdat deze representatief is voor de kwalificatie en de race, omdat deze deels plaatsvinden onder daglicht en deels onder het kunstlicht langs het circuit.

Het opvallendste moment van deze training komt met twintig minuten te gaan als Valtteri Bottas, die de snelste tijd heeft genoteerd, crasht met Romain Grosjean. De Fin komt op hoge snelheid in bocht 11 langs Grosjean, die de Fin niet ziet of verwacht. De Fransman stuurt in en krijgt een flinke klap te verduren. Beide auto’s lopen flinke schade op. ”Dat kon je wel raden”, klinkt Hamilton kritisch op Grosjean, tijdens de rode vlag-situatie. Bottas komt na de crash wel nog de baan op, al is het maar voor een enkele ronde.

Het incident wordt door de stewards bekeken, maar mocht Bottas een straf krijgen dan zal het de Fin weinig uitmaken: hij heeft al een gridstraf waardoor hij de race vanaf de laatste plaats zal moeten aanvangen.

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Motorsport Images

Bocht 19
Magnussen meldt al binnen enkele minuten na de start van de training aan het team dat er iets los lijkt te zitten. Het team haalt de Deen naar binnen omdat zij het niet veilig achten om door te rijden. Bij Hamilton gaat het dan ook nog niet soepel: de Brit klaagt over problemen tijdens het terugschakelen.

Net als vanochtend knalt er een Ferrari tegen de vangrail bij bocht 19, maar dit keer is het Leclerc. Bij het accelereren raakt de Monegask de controle over de kerbstones. Hij kan zijn weg echter wel vervolgen en rijdt direct naar de pits. Dat bocht 19 een lastige is, bewijst Antonio Giovinazzi even later. De Italiaan spint maar raakt wonder boven wonder niks en kan zijn weg vervolgen, al duikt hij wel direct de pits binnen.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images