Romain Grosjean zegt dat hij een overstap naar de DTM in combinatie met de Formule E overwoog, als hij niet in de Formule 1 was gebleven. De Fransman noemt het bekijken van andere opties voor volgend jaar een moment van ‘zelfreflectie’, en had dan ook een plan B klaarliggen.

Het Haas F1-team maakte donderdag bekend dat het voor 2020 vasthoudt aan Kevin Magnussen en Romain Grosjean. Daarmee werd Nico Hülkenberg buitenspel gezet. De 32-jarige Duitser moet zijn stoeltje bij Renault afstaan aan Esteban Ocon, die na een jaar terugkeert in de Formule 1. Uiteindelijk heeft Haas F1 gekozen voor Grosjean, omdat hij ‘al vier jaar bij het team zit’ en hij ‘weet waar de problemen met de auto liggen’, legde teambaas Günther Steiner uit.

Lees ook: Steiner verdedigt besluit Grosjean te behouden: ‘Het was het risico niet waard’

Als Grosjean niet in de Formule 1 kon blijven, had hij andere opties op het oog. De 33-jarige Fransman zou namelijk een overstap naar de DTM hebben overwogen, mogelijk in combinatie met de Formule E. ”In de Formule 1 kan je het kampioenschap niet winnen tenzij je in een Ferrari of Mercedes rijdt”, aldus Grosjean tegen Autosport. Hij noemt de Formule E echter niet zijn eerste optie: ”Het was niet direct plan B. Misschien dat het plan C was. Plan B had wat anders kunnen zijn”, hintte een cryptische Grosjean tijdens het weekend van de Italiaanse Grand Prix.

Foto: Motorsport Images

‘Altijd al passie gehad voor DTM’
Volgens de Haas-coureur was het bekijken van andere opties voor volgend jaar een moment van ‘zelfreflectie’. ”Ik dacht, wil ik doorgaan in de Formule 1 waar ik maar een kleine kans heb om kampioen te worden, of wil ik naar een kampioenschap waar ik wél kampioen kan worden? Ik heb altijd al een passie gehad voor de DTM, sinds ik in 2006 in de Formule 3 reed. Het is een geweldig kampioenschap en de auto’s zijn mooi”, aldus Grosjean.

Nu Grosjean ook in 2020 in de Formule 1 blijft, geeft hij weg wat zijn andere plannen waren. ”Plan A was om gewoon in de Formule 1 te blijven, en daar waren een aantal opties. Plan B was ofwel DTM ofwel Formule E, of een combinatie van die twee”, sluit Grosjean af.