Haas F1-teambaas Günther Steiner zegt dat het team heeft besloten om vast te houden aan Romain Grosjean, omdat de Fransman de nodige ervaring heeft met de auto. Volgens Steiner was het niet het risico waard om voor een andere coureur te gaan. De teambaas hoopt wel dat Nico Hülkenberg ergens anders een stoeltje vindt in de Formule 1, omdat hij hem ‘wel mag’ en hij het ‘verdient’.  

Vanochtend maakte de Amerikaanse renstal bekend dat ook volgend jaar Kevin Magnussen en Romain Grosjean zullen rijden voor het Haas F1-team. Deze beslissing kwam als een verrassing, omdat er geruchten gingen dat Nico Hülkenberg, die vervangen wordt bij Renault door Esteban Ocon, naar Haas zou vertrekken.

Lees ook: Haas F1 houdt vast aan Romain Grosjean voor 2020

”Het was echt op het randje, want het zijn allebei goede coureurs”, zegt Steiner ten overstaan van de pers in Singapore. ”We hopen dat Nico in de Formule 1 blijft, want ik mag hem wel en hij is een goede coureur. Maar we zijn uiteindelijk voor Romain gegaan omdat hij al vier jaar bij het team zit. We weten dat hij op goede dagen ook echt een goede coureur is”, aldus de Italiaan.

Voor het Haas F1-team is het volgens Steiner belangrijk om Grosjean te behouden, omdat hij weet waar de problemen zitten bij de auto. ”De belangrijkste reden dat we voor hem kiezen is dat onze auto niet zo presteert zoals we willen. We weten dat het aan de auto ligt. Ik weet niet of het ons zou hebben geholpen om nu een andere coureur te nemen. Romain weet veel van de auto en weet waar het fout gaat. Het was het risico niet waard om voor een andere coureur te gaan”, aldus Steiner.

Foto: Motorsport Images

‘Deden geen formeel aanbod’
Op de vraag hoe Hülkenberg reageerde op het nieuws, antwoordt Steiner: ”Nico was natuurlijk niet blij toen we hem het nieuws brachten. Ik denk dat hij wel andere opties heeft, maar dat weet ik niet zeker. Hij is volwassen en hij bevond zich al eens eerder in deze positie. Zoals ik al eerder zei, ik hoop dat hij nog een zitje weet te vinden en dat we hem volgend jaar nog in de Formule 1 zien. Hij verdient het”, aldus de Haas F1-teambaas.

Steiner maakt duidelijk dat zij zelf niet naar Hülkenberg zijn gegaan met een aanbod. ”We hebben hem geen formeel aanbod gedaan. We hebben met hem gepraat, maar hij heeft nooit gezegd dat hij naar ons zou komen. Uiteindelijk kozen we voor Romain, want het was ons besluit”, sluit Steiner af.