Romain Grosjean denkt dat zijn nieuwe team Haas F1 door de nauwe samenwerking met Ferrari goed voorbereid aan haar eerste seizoen begint, maar of het mee kan doen om punten, is afwachten.

“Ik weet niet of we punten kunnen gaan pakken”, vertelt Grosjean aan ESPNF1. “De eerste test zal daar een beetje over vertellen, waarna de eerste race vervolgens een nog beter beeld zal geven”, zo loopt de Fransman niet op de zaken vooruit.

Grosjean denkt echter wél dat Haas alle juiste voorbereidingen heeft getroffen om gelijk competitief te zijn. “Ik kan er niet te veel over zeggen, maar we gaan de motor en versnellingsbak van Ferrari gebruiken en hebben toegang tot hun windtunnel en simulator. Alle cijfers die we bij het ontwikkelen van de auto zien, zouden dus moeten kloppen. We nemen zoveel mogelijk af van het grootste team in de sport, dus we kunnen veel vraagtekens bij voorbaat wegstrepen.”

De coureur die nog één race te gaan heeft met zijn huidige team Lotus, omschrijft zijn overstap naar Haas als ‘een spannend nieuw hoofdstuk’ in zijn carrière. “Ik denk dat het een geweldig avontuur wordt. We gaan er alles aan doen om vanaf het begin goed voor de dag te komen. Natuurlijk is het een nieuw team, maar de samenwerking met Ferrari is erg waardevol en ik verwacht dat we bij gelijk bij de eerste test serieus aan het werk kunnen en ons vanaf dan verder zullen ontwikkelen.”