*

Grosjean roept collega’s op tot rust in openingsronde: ‘Het gaat te agressief’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

1 oktober 2019 15:44

Grosjean roept collega’s op tot rust in openingsronde: ‘Het gaat te agressief’

Romain Grosjean was in Sotsji snel klaar na een crash in de eerste ronde waarbij ook Antonio Giovinazzi en Daniel Ricciardo betrokken waren. Vermijdbaar, vindt de Fransman die hoopt dat zijn collega’s het in het vervolg wat rustiger aandoen in de openingsfase: “Ik heb het gevoel dat het de afgelopen races er agressiever aan toe gaat over het algemeen.”

De drie kwamen in bocht 4, een knik naar rechts, met elkaar in aanraking. Ricciardo probeerde Giovinazzi aan de binnenkant te passeren waarop de Italiaan op zijn beurt Grosjean aantikte. “Dit was te voorkomen. Ik liet voldoende ruimte aan de rechterkant, met zijn drieën in één bocht ging nooit werken. Wiens schuld het is? Die moet je bij die andere twee zoeken”, aldus Grosjean tegen Motorsport.com.

Lees ook: Grosjean: ‘Problemen Haas doen me denken aan problemen bij Lotus in 2014’

Foto: Motorsport Images

De Fransman was dan ook zeer gefrustreerd na zijn vroege exit. “Je werkt je het hele weekend uit de naad om de auto voor elkaar te krijgen en dan lig je er na een paar bochten van een 53 ronden lange race uit door een agressieve manoeuvre. Dus ik ben niet blij, nee. (..) Misschien moeten we ons voortaan iets meer als een gentleman gedragen in de eerste ronde, er is nog een lange race te gaan.”

Grosjean benadrukt wel dat het niet zijn wens is dat er meer gestraft wordt, iets wat niet veel gebeurt bij incidenten na de eerste ronde. “Al heb ik in Austin gewoon een straf gekregen, hoor. Maar dat kan me niet schelen. Er wordt goed geracet momenteel, de FIA is goed bezig. Maar als je er zo uitvliegt, wordt je chagrijnig. Helemaal in onze situatie, wij weten niet wanneer onze auto weer zo competitief zal zijn.”

Lees ook: Ricciardo rijdt verloren race: ‘Ik kwam niet eens voorbij Russell’

 

Gerelateerd