Met zijn drieën door bocht vier kon niet goed gaan. Het betekende dan ook direct einde race voor Romain Grosjean, terwijl Antonio Giovinazzi en Daniel Ricciardo door konden gaan. Later in de race viel echter ook Ricciardo uit. Hij had teveel schade opgelopen in de eerste ronde.

Het duurde nog 26 ronden voordat Ricciardo zijn Renault moest parkeren. Voor de camera van Ziggo Sport legt hij uit waarom het niet meer ging. “Ik had teveel schade aan vloer en de diffuser. Ik kwam niet eens voorbij Russell, terwijl we normaal sneller zijn.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Hij laat tevens zijn licht schijnen op het incident in de eerste ronde. “Grosjean liet de deur een beetje open staan, dus glipte ik erdoor”, begint hij. “Toen zag ik een Alfa Romeo naast mij. Toen ik zag dat we met z’n drieën de bocht in zouden gaan dacht ik: Grosjean gaat eraf. Ik dacht dat ik veilig zat, maar werd toch geraakt.”

Ook teamgenoot Nico Hülkenberg kende een slechte middag. De Duitser pakte dan wel een puntje mee, maar dat is dan ook het enige positieve. “De auto is veel beter dan dit, we hadden zesde moeten zijn. We hadden de snelheid”, beschrijft hij de ware potentie van Renault. “Ik had een slechte start en zat de hele race vast achter anderen. Dat is slecht voor de banden en dan kreeg ik ook nog eens motorproblemen. Ik ben niet tevreden.”