*

Grosjean terug in de punten

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

1 mei 2016 19:03

Grosjean terug in de punten
Racepictures

Romain Grosjean heeft voor de derde keer dit jaar punten gescoord voor Haas F1. Teamgenoot Esteban Gutiérrez zag zijn race in de eerste remzone verloren gaan.

In China moest hij het na twee topraces in Australië en Bahrein zonder punten stellen. Het goede gevoel in de auto was weg en het lukte niet meer zoals voorheen. Ook in Rusland verliep het allemaal niet soepeltjes, maar tijdens de race was het geluk met Romain Grosjean.

“Het is natuurlijk geweldig om weer punten te scoren”, laat Grosjean na de race optekenen. “Ik was het hele weekend niet tevreden met de auto, maar doordat we de brokken wisten te omzeilen en uiteindelijk Sergio Pérez achter ons wisten te houden, gaan we weg met een goed resultaat.”

“Er valt nog steeds veel te verbeteren aan de auto, aangezien ik ook vandaag niet honderd procent tevreden was met hoe hij zich liet besturen. Ik denk dat er nog heel wat rek in zit en wat dat betreft is het prettig werken als je weet dat het alleen maar beter zal gaan.”

Gutiérrez
Goed voorbeeld doet goed volgen, moet Esteban Gutiérrez gedacht hebben. In navolging van Daniil Kvyat kegelt ook hij een aantal mensen uit de race in de eerste bocht bocht. “Het was geen leuke start”, weet hij zelf ook. “Ik had alle ruimte voor me in de eerste bocht, maar kreeg de auto niet voldoende afgeremd. Helaas raakte ik daardoor Nico Hülkenberg. Dat is balen voor mij, maar ook voor hem.”

“Ik probeerde daarna mijn race nog wel enigszins te redden, maar dankzij de straf verloor ik opnieuw veel tijd. Ik ben echter blijven pushen en het is goed dat we de eindstreep hebben gezien. Nu verleggen we de focus naar de Grand Prix van Spanje.”