Gefrustreerd kijkt Romain Grosjean terug op de Grand Prix van Hongarije, waar meerdere crashes plaatsvonden en verschillende straffen werden uitgedeeld. Hier moet iets aan gedaan worden, vindt de Fransman.

Met een tien seconden tijdstraf voor Max Verstappen, een vijf seconden tijdstraf voor Kevin Magnussen en geen gevolgen voor de actie van Nico Hülkenberg, vindt Grosjean, voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association (GPDA) het tijd voor een woordje met de FIA.

“Het komt de laatste tijd te vaak voor dat er tijdens de race niet goed wordt ingegrepen door de stewards. Kijk naar Silverstone, Verstappen en Vettel wheelbangen zonder enige gevolgen. We moeten af van deze NASCAR-mentaliteit”, zegt de Haas-coureur tegen Autosport.

Grosjeans frustratie komt grotendeels uit zijn eigen ervaringen op de Hungaroring, waar zijn auto beschadigd raakte bij een aanrijding met Hülkenberg kort na de start. “Ik ging de lucht in, hij reed zo op me in terwijl ik hem genoeg ruimte had gelaten. Dat zijn wielen blokkeren, kan ik niets aan doen, toch komt hij er zonder straf vanaf. Ik zie geen verschil tussen dit ongeval en dat van Verstappen en Ricciardo.”

De Haas-coureur is van plan om voor de volgende race, in België, met raceleider Charlie Whiting om de tafel te gaan zitten en de inconsistentie van de stewards te bespreken. “Ik wil Charlie tijdens de briefing spreken over wat we kunnen doen aan de verschillende beslissingen”, aldus Grosjean.