*

Grosjean zoekt naar gevoel van eerste paar races

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

30 april 2016 18:05

Grosjean zoekt naar gevoel van eerste paar races
Sutton Images

Romain Grosjean is na een bliksemstart van het seizoen niet tevreden met slechts de vijftiende startplaats in Rusland. Ook Esteban Gutiérrez is niet happy.

Beide Haas-bolides strandden als laatste en voorlaatste in Q2, met Romain Grosjean als de snelste van de twee. De Fransman, die sowieso al spreekt van een moeilijk weekend, kon ook in de kwalificatie zijn draai in de bolide niet vinden.

“Het blijkt erg moeilijk om de banden op dit ‘biljartlaken’ op temperatuur te krijgen. Maar goed, we boeken vooruitgang, we leren, en meer kunnen we niet doen. Ik heb nog altijd niet het gevoel dat ik had tijdens de eerste twee races en ik zou heel graag willen weten hoe dat kan. Dat moeten we met zijn allen uitzoeken.”

Vooruitblikkend op de race geeft Grosjean aan dat brandstof sparen een belangrijk element wordt: “Bovendien wordt het niet makkelijk om de banden op bedrijfstemperatuur houden, dus wellicht kunnen we met een slimmere strategie nog wat uithalen. We doen ons best en waar we ook eindigen, we zullen ervan leren.”

Gutiérrez
Esteban Gutiérrez is al niet veel blijer na de kwalificatie. Ook de Mexicaan haalt het probleem van het gebrek aan temperatuur in de banden aan: “Ik heb mijn best gedaan, we hebben alles geprobeerd, maar ik ben niet tevreden.”

“De race moet echter nog gereden geworden. Misschien dat er zich enkele kansen aan zullen dienen die ons naar de punten helpen. Makkelijk wordt het hoe dan ook niet, aangezien we niet zo snel zijn als we willen, maar we geven alles.”