*

Actuele Grands Prix

Sluiten

 • Qatar

  GP Qatar 2021

  19 - 21 nov

 • 1. Lewis Hamilton

  1:24:28.471

 • 2. Max Verstappen

  + 25.743

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Günther Steiner: ‘Slechtste weekend sinds we in de Formule 1 zitten’

Motorsport Images
Vincent Malafronte

23 juni 2019

Met een vijftiende en zeventiende plaats was de kwalificatie gisteren voor Haas al een teleurstelling, maar de race verliep nog dramatischer. Reden voor teambaas Günther Steiner om te spreken van ‘het slechtste weekend sinds we in de Formule 1 zitten’.

Lees ook: Hamilton domineert Franse Grand Prix, zesde één-twee voor Mercedes

Dat het in Frankrijk niet liep voor Haas mag duidelijk zijn. De vijftiende en zeventiende startplaats werden in de race omgezet in een zeventiende plaats voor Kevin Magnussen en een uitvalbeurt voor Romain Grosjean. Teambaas Günther Steiner windt er geen doekjes om. “Helaas was dit het slechtste weekend sinds we in de Formule 1 zitten. We moeten erachter komen wat er aan de hand was, want dit is niet waar we willen zijn.”

(tekst gaat door onder de afbeelding)

© Motorsport images.

‘We waren gewoon ontzettend langzaam’
Maar niet alleen de teambaas is ontevreden, ook beide coureurs snappen er niks van. “Ik haalde het maximale uit de wagen, maar dat was niet genoeg. We waren gewoon ontzettend langzaam”, stelt Romain Grosjean. “We moeten alles onderzoeken en erachter komen wat er aan de hand is, want we worstelen nu enorm. Het is zwaar om uit te vallen voor je thuispubliek, maar we waren toch niet in de buurt van punten.”

© Motorsport images.

Ook teamgenoot Keving Magnussen reageert gelaten. “Er is weinig om te bespreken. We hadden verwacht dat de kwalificatie lastig zou zijn, maar dat we in race sterk zouden zijn. Helaas was dat niet het geval. We reden de hele race achteraan, we waren een beetje hopeloos. Onze pace is nu duidelijk onze grootste uitdaging. Soms missen we gewoon de pace en vandaag was het zo’n dag.

Teruglezen: PaddockPraat: Straf dreigt voor Ricciardo, Mercedes viert tiende overwinning op rij

© Motorsport images.

Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl