Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. De Brit reed met overmacht vanaf poleposition naar de overwinning, op ruime afstand gevolgd door teamgenoot Valtteri Bottas. Daarmee was het tevens de zesde één-twee overwinning voor de zilverpijlen dit seizoen. Charles Leclerc mocht op gepaste afstand als laatste man naar het podium.

De eerste 500 meter bleek een kwestie van afhouden, beide Mercedessen kwamen de eerste bochten zonder schade door en lieten de rest achter zich. Terwijl Lewis Hamilton in de eerste fase aan het stampen was, verschalkte Sebastian Vettel binnen enkele rondes beide McLarens. Hij opende nog de jacht op Max Verstappen maar wist het gat niet verder te dichten dan drie seconden. De vijfde plek was gelijk ook het maximale dat er vandaag inzat voor de Duitser.

Eén-stopper beste keuze
De reguliere pitstops vonden al vroeg in de race plaats. Antonio Giovinazzi wisselde in ronde acht zijn zachte banden in voor de harde band en wisselde later nog een keer naar medium. De mannen die op medium van start gingen, kwamen vanaf ronde 17 binnen, om naar de harde band te wisselen. De coureurs die op de harde band waren gestart kwamen vanaf ronde 32 binnen, om te wisselen naar medium. Het gros van de coureurs reed dus een één-stop strategie.

Hamilton zoals we hem dit jaar altijd zien: blij. © Motorsport images.

Na de pitstops veranderde weinig aan de volgorde en kregen we een vrij saaie slotfase te zien. Hamilton bleef stampen alsof zijn leven ervan afhing en reed Bottas op ruim achttien seconden achterstand. Leclerc volgde kort achter Bottas op de derde plek en leek in de laatste ronde zelfs nog een serieuze aanval op de Fin te kunnen wagen.

Verstappen reed van plek vier naar plek vier, gevolgd door Vettel. De Renaults, McLarens en Kimi Räikkönen maakten de top tien compleet. Het extra punt voor de snelste ronde ging naar Vettel, die in de laatste ronde wisselde naar de zachtste band. De enige uitvaller was Romain Grosjean.

© Motorsport images.