Hij is de opvolger van de naar McLaren vertrokken Sergio Pérez bij Sauber, maar het liefst wenst de Mexicaan Esteban Gutiérrez niet met zijn landgenoot vergeleken te worden.

“Ik hoor de verhalen ook van mensen die mij vergelijken met Sergio”, zegt de 21-jarige Gutiérrez. “Maar mijn focus ligt bij mezelf. Er zijn naast hem en mij nog twintig andere coureurs en ik probeer ze allemaal te verslaan en niet alleen Pérez. Het is leuk dat we beiden Mexicanen zijn en we gaan goed met elkaar om, maar vergelijk mij niet met hem.”

Zijn teamgenoot bij Sauber is ook nieuw bij het team, maar Nico Hülkenberg heeft al de nodige ervaring en wordt gezien als een grote belofte voor de toekomst. “Ik kan veel van hem leren. Daarnaast kan ik zien wat mijn prestaties naast hem waard zijn. Zijn ervaring en communicatieve vaardigheden zijn van grote waarde voor het team”, zegt de rookie.

Gutiérrez: “Daarnaast hebben Nico en ik in de opstapklasses voor dezelfde teams geracet. Onze weg naar de Formule 1 was bijna hetzelfde. We werken prettig samen en ik ben blij met hem als teamgenoot.”