*

Gutiérrez verlaat Haas na afloop van het seizoen

Daan de Geus

Daan de Geus

11 november 2016 09:04

Gutiérrez verlaat Haas na afloop van het seizoen
Racepictures

Esteban Gutiérrez heeft bevestigd dat hij Haas na dit seizoen verlaat. De weg naar een zitje bij het Amerikaanse team is zo definitief vrij voor Kevin Magnussen.

“Ik wil graag met jullie delen dat ik volgend jaar niet meer voor Haas zal rijden”, meldt Gutiérrez zelf via social media, waarbij hij zijn dank uitspreekt aan het team, personeel en eigenaar Gene Haas. “Ik ben iedereen zeer dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en wens ze het beste voor de toekomst.”

“In mijn laatste twee races voor dit team zal ik zoals altijd alles geven, terwijl ik er ook van wil genieten. Ik wil verder mijn fans en iedereen die me steunt bedanken”, vervolgt Gutiérrez, die hoopt snel bekend te kunnen maken wat zijn toekomstplannen zijn.

Met het aanblijven van Jolyon Palmer bij Renault, de bevestiging van Esteban Ocon bij Force India en komst van Magnussen naar Haas, zijn er nog maar weinig zitjes vacant. Alleen Sauber en Manor hebben allebei nog twee plekjes vrij.

Magnussen
Hoewel het nog niet officieel is dat Magnussen het plekje van Gutiérrez bij Haas inneemt en Haas-teambaas Günther Steiner geen namen wil noemen, is het team volgens hem wel dicht bij een deal. “We hopen dit weekend een aankondiging te kunnen doen. We hoeven alleen nog wat details te regelen.”

Gerelateerd