Het Haas F1 Team, dat in 2016 op de grid moet staan, gaat motoren en versnellingsbakken van Ferrari afnemen en zal daarnaast technische ondersteuning ontvangen van de illustere Italiaanse fabrikant.

Haas en Ferrari zinspeelden al langer op de samenwerking, welke nu door het Amerikaanse Haas F1 Team officieel bevestigd is en ‘meerdere jaren’ zal lopen. “Er is geen team dat een rijkere historie heeft of meer heeft bereikt in de Formule 1 dan Ferrari, dus dat we in 2016 en daarna met ze gaan samenwerken vergroot onze kans op succes enorm”, zo prijst teameigenaar Gene Haas zich tevreden.

Günther Steiner, de teambaas van Haas F1, is eveneens zeer content met de deal. “We zijn er erg trots op dat Ferrari ons al partner zal gaan steunen”, verklaart hij. “Er is niemand in de Formule 1 die aan de kennis, technische expertise en toewijding van Ferrari kan tippen. We twijfelen er dan ook niet aan dat we – ondanks het zware werk dat ons nog rest – met de technische ondersteuning van Ferrari in razendsnel tempo een team kunnen opzetten dat gelijk in 2016 competitief zal zijn.”

Namens Ferrari laat de teambaas van de Scuderia, Marco Mattiacci, weten dat de overeenkomst ook goed is voor de Italiaanse sportautofabrikant. “Dit is een relatie die in potentie veel verder kan gaan dan alleen het leveren van motoren en diensten, want Amerika is een belangrijke afzetmarkt voor Ferrari en dat biedt veel interessante mogelijkheden.”

Mattiacci rept dan ook over een strategic partnership met de partij waarmee Ferrari sinds enkele maanden al commerciële banden heeft en welke het volgens Mattiaci – ook door haar klantenmotor-programma verder te versterken – zal steunen in haar streven een competitief Formule 1-team op te richten.