Het Haas F1 Team heeft aangekondigd dat het komende vrijdag in Mexico haar tweede coureur voor 2016 zal presenteren. De verwachting is dat het daarbij om Esteban Gutiérrez gaat.

Ferrari-testrijder Gutiérrez geldt al langere tijd als belangrijke kandidaat voor een zitje bij Haas. Hoewel de Fransman Romain Grosjean eerder al als coureur door Haas werd aangekondigd, werd Gutiérrez al als gegadigde gezien voordat Grosjean ook maar met Haas in verband werd gebracht.

De bevestiging van Gutiérrez zou nu echter ook niet lang meer op zich laten wachten. Haas heeft aangekondigd dat het op de vrijdag van het raceweekend in Mexico – dat van 30 oktober tot en met 1 november wordt gehouden – bekend zal maken wie Grosjeans teamgenoot wordt.

Volgens Motorsport.com staat het daarbij vast dat het om Gutiérrez gaat. Aangezien de bekendmaking in zijn thuisland Mexico plaatsvindt en teameigenaar Gene Haas eerder al te verstaan gaf dat het zitje sowieso naar een Ferrari-testrijder gaat, is de optelsom ook logisch.

Gutiérrez racete in 2013 en 2014 voor Sauber. Dit jaar heeft hij een stapje teruggedaan en is hij testrijder bij Ferrari. Gutiérrez is interessant voor Haas vanwege zijn nationaliteit, ervaring, de sponsoren die hij mee kan brengen én door de omvangrijke technische samenwerking die Haas met Ferrari heeft.