*

Haas: ‘Punten vertellen niet het hele verhaal’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 mei 2018 13:16

Haas: ‘Punten vertellen niet het hele verhaal’
Sutton Images

Na vier Grands Prix staat Haas achtste in het WK, maar het team beschikt volgens teambaas Günther Steiner in werkelijkheid over de op drie of vier na snelste auto van de grid.

Steiner twijfelt er ook niet aan dat Haas binnenkort weer een goed weekend kan hebben, want “het potentieel is er zeker”, vertelt hij Crash.net. “Zelfs nu de andere teams al updates hebben gebracht, zitten wij constant op een goed niveau.” Met de wintertests in Barcelona meegerekend, heeft Haas volgens Steiner al op vijf circuits bewezen snel te zijn. “Dat is toch mooi een kwart van het seizoen.”

Azerbeidzjan was Haas’ tweede puntloze weekend dit jaar, ondanks dat het volgens Steiner de op drie of vier na snelste auto heeft.

De volgende Grand Prix is ook die van Spanje, in Barcelona, en een goede race daar zal het teleurstellend verlopen weekend in Azerbeidzjan zeker helpen vergeten, weet Steiner. “Het voelt op het moment ook alsof we het telkens uit onze vingers laten glippen, maar aan de andere kant: we hebben er pas vier races op zitten.”

De Deen Kevin Magnussen heeft al de elf punten van Haas gescoord, dankzij een vijfde plek in Bahrein en een tiende in China. Daarvoor, in Australië, lagen Magnussen en teamgenoot Romain Grosjean op koers voor een vierde en vijfde plek, maar vielen uit na mislukte pitstops. In Azerbeidzjan crashte Grosjean onder de safetycar terwijl hij zesde lag en finishte Magnussen als dertiende na een lastige race.

“Onze puntenscore is geen goede afspiegeling van hoe goed onze auto is”, meent Steiner dan ook. Steiner sluit daarbij niet uit dat er nog races kunnen volgen waarin Haas achterloopt op de feiten, maar: “Over het algemeen gezien, hadden we in de raceweekends die we al hebben gehad de op drie of vier na snelste auto. De punten zijn daar alleen dus niet naar.”

Lees meer over

Haas Steiner vf-18