*

Hoopgevende openingsdag voor Haas

Daan de Geus

Daan de Geus

17 juni 2016 20:06

Hoopgevende openingsdag voor Haas
Racepictures

Nieuwkomer Haas F1 heeft dit jaar een aantal lastige vrijdagen gekend, maar die in Azerbeidzjan valt daar niet onder. Het Amerikaanse team begon prima.

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Friday 17 June 2016 - Esteban Gutierrez (MEX) Haas F1 Team VF-16 recovers from running wide.

Gutiérrez was duidelijk op zoek naar de grens en verkende zodoende ook de uitloopzones van de baan.

Dat menen coureurs Esteban Gutiérrez en Romain Grosjean althans. Laatstgenoemde was in beide trainingen de snellere van de twee, met een elfde en twaalfde tijd, terwijl Gutiérrez veertiende respectievelijk vijftiende was.

Gutiérrez spreekt terugblikkend van een ‘productieve vrijdag’ waarop de soms nukkige Haas VF-16 zich ‘goed gedroeg’. “We hebben alles kunnen doen wat we wilden en de baan gaf meer grip dan gedacht”, meldt Gutiérrez.

“Dat is positief voor de rest van het weekend, al moeten we de set-up natuurlijk blijven verbeteren”, vertelt de coureur die aan het eind van VT2 licht contact maakte met de muur, maar zijn auto niet beschadigde.

In de andere Haas-bolide had Grosjean ook een prettige werkdag. “De auto voelde fijner aan dan de laatste tijd het geval is geweest en de banden functioneerden gelukkig eveneens beter”, noemt hij de positieve punten op.

“Er zijn altijd verbeterpunten, maar voor nu ben ik tevreden”, zegt Grosjean, die dat ook is omdat hij denkt dat ‘er nog meer uit te halen valt’ en voor de kwalificatie op een plek net buiten de toptien mikt. “Dat zou niet verkeerd zijn.”