Het Amerikaanse Haas F1 Team heeft nog meer personeel gestrikt, terwijl het verder alvast in de windtunnel bezig is ter voorbereiding op haar entree in de Formule 1 in 2016.

Haas heeft een teammanager vastgelegd in de van Marussia afkomstige Dave O’Neill, een chef-ontwerper in de van hetzelfde team afkomstige Rob Taylor, en een chief aerodynamicist in Ben Agathangelou, die tot voor kort werkzaam was voor Ferrari.

Agathangelou en Taylor hebben in het verleden overigens nog voor Jaguar en opvolger Red Bull gewerkt, waar Haas-teambaas Günther Steiner ongetwijfeld niet geheel toevallig ook vandaan komt. Agathangelou, Taylor en O’Neill zijn echter alle drie echter ervaren krachten met jaren aan ervaring in de Formule 1.

Windtunnel
Haas is verder al in de windtunnel van haar technische partner Ferrari bezig met de auto voor 2016. “Volgend jaar om deze tijd zullen we dan ook helemaal klaar zijn voor de start”, stelt Steiner zelfverzekerd. Hoewel hij wel erkent dat er nog veel werk te doen is, heeft de teambaas er alle vertrouwen in dat zowel het ontwikkelen van de auto als het opbouwen van het team ‘met hulp van Ferrari voorspoedig zal verlopen’.

Foto: Haas F1-eigenaar Gene Haas (voorgrond) met teambaas Günther Steiner.