Rich Energy Haas beleeft een moeilijk seizoensbegin. In Australië was het Amerikaanse team nog ‘best of the rest’, maar sindsdien scoorden ze geen punten meer. Günther Steiner verwacht weinig verbetering op de straten van Bakoe. “Bakoe zou wel eens een moeilijk circuit voor ons kunnen zijn”, aldus de teambaas.

Haas stootte tot nu toe elke race van 2019 door tot Q3. De snelheid die het team heeft tijdens de kwalificatie, lijkt te verdwijnen tijdens de race. “We begrijpen het probleem, maar de oplossing ontwikkelen kost tijd. Hopelijk krijgen we het snel voor elkaar”, verklaart Steiner.

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Uitloopstrook Koen Vergeer: Te netjes

Haas lijkt vooral problemen te hebben met de temperaturen van de achterbanden. Maar Steiner wil niet zeggen dat de banden moeilijker zijn dan vorig jaar. “Ik kan niet zeggen dat het moeilijker is dan vorig jaar omdat de auto anders is – we hebben een volledig nieuwe auto ontwikkeld. Het enige wat we weten is dat we de banden niet kunnen laten werken in de race.

Haas brengt enkele updates mee naar Azerbeidzjan om de problemen aan te pakken, maar Steiner blijft voorzichtig. “We hebben sinds de test in Bahrein aan updates gewerkt, hopelijk werken sommige daarvan. Anders zou Bakoe voor ons wel eens een moeilijk circuit kunnen zijn.”

Lees ook: Albon: ‘Bocht 1 in Azerbeidzjan kan een zootje zijn, dat hebben we al vaker gezien’