*

Haas-teambaas Steiner: ‘Veel coureurs willen voor ons team rijden’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

14 augustus 2018 16:56

Haas-teambaas Steiner: ‘Veel coureurs willen voor ons team rijden’
Sutton Images

Haas doet het goed in 2018. Het Amerikaanse team staat vijfde bij de constructeurs en heeft volgens velen zelfs de beste auto van het middenveld. Die prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, want volgens teambaas Guenther Steiner tonen veel coureurs interesse in een stoeltje bij het team.

Haas is in een jaar tijd doorgeschoven van de staart naar de kop van het middenveld. Het team staat achter Renault in de tussenstand, maar dat komt vooral door de onstuimige seizoenstart van Romain Grosjean. De concurrentie ziet ook dat het jonge team sprongen heeft gemaakt. Aangezien Haas nog geen rijders voor 2019 heeft vastgelegd, kloppen coureurs regelmatig aan bij Steiner om te polsen hoe de zaken ervoor staan.

Haas is van de staart naar de kop van het middenveld gegaan.

“Ja, er is meer interesse”, vertelt Steiner aan F1.com, “Maar ik heb sowieso een goede relatie met veel van de rijders. Ik ken veel mensen en je praat gewoon met ze. Ze vragen waar wij mee bezig zijn en ik geef ze altijd hetzelfde antwoord. Ik zou niet zeggen dat wij echt rondkijken, maar veel mensen kijken wel naar ons. Coureurs zeggen dat ze potentieel beschikbaar zijn, maar dat hoeft dan niet altijd zo te zijn.”

Mocht Haas een nieuwe coureur aannemen, dan kan dat wel eens ten koste gaan van Grosjean. De Fransman ligt onder een vergrootglas na een reeks crashes in de eerste seizoenshelft. Grosjean is bezig aan een moeizaam seizoen, al heeft hij in de laatste races laten zien dat hij nog altijd snel is. Zijn teamgenoot Kevin Magnussen presteert dit seizoen een stuk constanter. De Deen liet zich onlangs nog ontvallen dat hij zich geen zorgen maakt over volgend jaar. Logisch, want het lijkt een kwestie van tijd voordat hij zijn contract bij Haas verlengt.

Haas zal pas na de zomerstop een beslissen nemen over de nieuwe opstelling. “We beslissen na de vakantie wat we gaan doen, maar momenteel denken we er niet aan. Veel mensen informeren bij ons en het is onderdeel van mijn werk om te weten wat zich afspeelt op de transfermarkt.”

Gerelateerd