Het Haas F1 Team heeft de gelederen versterkt met ontwikkelingscoureur Arjun Maini. De negentienjarige Indiër is momenteel actief in de GP3.

Maini is na Santino Ferrucci de tweede ontwikkelingscoureur binnen het team dat sinds 2016 op de grid staat. Maini zal in zijn nieuwe rol meerdere Grands Prix bijwonen en het nodige simulatorwerk gaan uitvoeren.

Maini is vanzelfsprekend opgetogen met de kans die hij bestempelt als ‘een volgende stap richting zijn doel’: “Het is een eer om deel uit te mogen maken van het ontwikkelingsprogramma van het Haas F1 Team. De Formule 1 is altijd mijn doel geweest en nu ben ik opnieuw een stap dichterbij gekomen.”

“Ik kijk er naar uit te leren hoe een Formule 1-team te werk gaat, zeker ook omdat ik denk die ervaring in te kunnen zetten gedurende mijn GP3-seizoen”, vervolt Maini die in dat kampioenschap uit zal komen voor Jenzer Motorsport.

Volgens Haas-teambaas Günther Steiner is Maini een waardevolle toevoeging aan het team dat volgens Steiner graag investeert in de toekomst van jong talent: “Arjun vierde successen in de kartsport en heeft zich in de daaropvolgende raceklassen geweldig ontwikkeld. We houden zijn prestaties in de GP3 nauwlettend in de gaten.”