Het Haas F1 Team neemt dit seizoen nog één update mee naar de Grand Prix van Singapore. De update moet het team helpen om Toro Rosso voorbij te streven in het constructeurskampioenschap.

Na een verrassend goede start van het seizoen is het Amerikaanse team teruggevallen in het kampioenschap. In de eerste vier races werden nog 22 punten bij elkaar gesprokkeld, sindsdien zijn er met één zevende plek nog maar zes punten bijgekomen. Voor een nieuwkomer in de Formule 1 staat Haas F1 alsnog op een mooie achtste plek.

Desondanks is besloten om de focus al snel naar 2017 te verleggen. “We zijn al zo’n twee maanden geleden volledig gestopt met het ontwikkelen van de huidige auto”, meldt teambaas Gunther Steiner aan Autosport. “Deze update komt vanuit vergaarde data uit de windtunnel, maar het duurde even om de onderdelen te ontwikkelen. We hebben de tijd genomen om ons goed voor te kunnen bereiden op het volgende jaar. Dit is dan ook de laatste update voor de 2016-auto.”

“Het is moeilijk om te oordelen over de prestaties van de update in Singapore. We hebben de update gebracht om ervan te leren. Singapore is überhaupt een soort van loterij, dus we willen zien of het lukt om de update goed te laten werken. Daarna maken we ons klaar voor de komende races.”

Toro Rosso
Haas F1 Team stelt hoge eisen aan zichzelf en wilt Toro Rosso verstoten van de zevende plek in het kampioenschap. De recente update aan de Ferrari-motor in Monza moet het team daarmee helpen. “We gaan proberen om Toro Rosso in te halen”, aldus Gunther Steiner.

“Maar als de teams uit de top vijf geen problemen hebben, zal het lastig worden om punten te pakken. Zelfs als je tiende finisht heb je maar één punt, en we staan er zeventien achter op Toro Rosso.”

Van vertrouwen in de kunnen van zijn team is bij Steiner echter geen gebrek. “De laatste drie races waren we sterker dan Toro Rosso. Zoveel is duidelijk als je naar de resultaten kijkt. We hebben een goede stap voorwaarts gezet, maar er is één probleem: om punten te verdienen moeten we niet alleen Toro Rosso verslaan, maar ook nog iemand anders.”