Haas wil tijdens de Grand Prix van Bahrein gaan testen met de nieuwe remmen van Carbone Industrie. De Amerikaanse renstal kampt al sinds vorig seizoen met remproblemen. Tijdens de afgelopen testweken in Barcelona had het team hier weer last van.

De huidige remmen van leverancier Brembo zorgden vorig jaar al meerdere malen voor problemen en uitvalbeurten voor het team van Haas. Tot grote frustratie van Romain Grosjean was het euvel bij de testdagen in Barcelona nog steeds aanwezig. “Ik kan niet omgaan met deze remproblemen, hierdoor worstel ik veel met de auto. We proberen er met Brembo nu wel het beste van te maken”, aldus de Fransman tegen Autosport.com.

Carbone Industrie
Volgens Grosjean is de enige oplossing om te wisselen van remleverancier, zo zei hij laatst. Haas erkent de problemen en wil bij de Grand Prix van Bahrein gaan testen met remmen van leverancier Carbone Industrie. “We hebben wat dingen lopen, maar het heeft tijd nodig”, zegt teambaas Günther Steiner. “Op de korte termijn hebben we een oplossing. Die is niet ideaal, maar die is tenminste wel veilig.”

Door de nieuwe regelgeving in de Formule 1 is het dit jaar moeilijker om tussentijds van remmen te wisselen. Om bredere remschijven in te bouwen zou het design van de auto moeten worden herzien. Daarom probeert Haas voorlopig nog een oplossing te vinden met Brembo.