Lewis Hamilton gooit na zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Maleisië olie op het complotvuur. De Mercedes-coureur vindt het heel vreemd dat alleen zijn motoren dit seizoen kapot gaan en heeft het gevoel dat iets of iemand hem tegen werkt.

“Ik heb vragen voor Mercedes”, zegt Hamilton. “Het is gewoon raar. Ze leveren motoren aan acht coureurs, al een stuk of 43 bij elkaar dit seizoen, en ik ben de enige bij wie ze kapot gaan. Ze zijn me een uitleg verschuldigd. Dit is niet acceptabel. Het lijkt wel alsof iets of iemand dit jaar niet wil dat ik win. Je kunt er niks aan veranderen, maar ik heb gewoon het gevoel dat er ergens iets niet klopt.”

Hamilton leidde de race op het Sepang International Circuit comfortabel, toen vijftien ronden voor de finish zijn Mercedes-motor er met een grote rookpluim de brui aan gaf. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de wereldkampioen met motorpech te maken kreeg. In België bouwde hij daarom een voorraad nieuwe krachtbronnen op. Een daarvan ging in Maleisië stuk.

Gloednieuwe motor
“Het was een gloednieuwe motor”, zegt Hamilton. “Ik heb er de derde vrije training, de kwalificatie en de race mee gereden. Het was de meest verse motor van de drie die ik nog overhad.”

Door zijn uitvalbeurt kijkt Hamilton nu tegen een achterstand van 23 punten aan in de titelstrijd met teamgenoot Nico Rosberg. De motorpech geeft Hamilton niet het vertrouwen dat hij dat gat weer kan dichten.

“Ik weet nu niet eens of mijn auto het wel volhoudt”, zegt Hamilton. “Ik weet dat wij het in ons hebben de komende vijf races, mijn monteurs en mijn engineers. Maar wie weet wat de volgende motoren gaan doen? Ik moet gewoon maar mijn verstand op nul zetten en op een goede afloop hopen.”