Lewis Hamilton baalt van de gebrekkige timing achter de pitstops die hij tijdens de Maleisische Grand Prix maakte. Een extra pitstop deed hem terugvallen naar de zevende positie.

De McLaren-coureur reed juist enige tijd op de tweede plaats en maakte op een gegeven moment zelfs jacht op koploper Sebastian Vettel. Een geplande stint van achttien ronden op zijn laatste set banden was echter teveel gevraagd.

“Mijn banden sleten erg snel, de gehele race lang. Mijn eerste stop maakte ik te vroeg en daarna kwam ik telkens voor de anderen binnen. In de slotfase waren mijn banden opnieuw gewoon op,” legt Hamilton de BBC uit waarom hij nogmaals naar binnen kwam.

Kort daarvoor werd de Brit in de strijd om de derde positie van achteren aangereden door Fernando Alonso, die zijn voorvleugel beschadigde. “Ik startte als tweede en deed alles om vooraan te blijven, maar dat lukte niet. Veel meer heb ik er niet over te zeggen, dit hoort bij het racen.”

“Dit was gewoon zo’n dag waarop van alles gebeurt en niets meezit”, vervolgt Hamilton. “Het is een kwestie van incasseren en het hoofd omhoog houden. Volgende week in China ga ik er weer tegenaan.”