Lewis Hamilton noemt de bandentest van eind vorig jaar met prototype-banden voor 2017 ’tijdverspilling’. De Mercedes-coureur vindt dat de verschillen met de auto van toen en nu simpelweg te groot zijn.

Na de laatste race in Abu Dhabi vorig jaar testten Mercedes, Ferrari en Red Bull, met aangepaste 2015-bolides, een aantal prototype-bandensets voor 2017. Lewis Hamilton heeft tijdens die testdagen weinig gereden en noemt het achteraf ook ’tijdverspilling’.

In aanloop naar de Grand Prix van China zegt de Brit tegen Autosport.com dat hij blij is dat hij de bandentests toen heeft laten schieten. “Ik heb een paar rondjes gereden in de 2015-auto en het was zo anders dan de auto van dit seizoen”, vindt Hamilton. “Het zou tijdverspilling zijn geweest, want het had geen verschil gemaakt. De testauto was lichter en had minder downforce dan de auto van nu. De uitkomst zou niet hetzelfde zijn geweest. Alles wat ik toen zou hebben geleerd, zou ik nu weer opnieuw moeten leren.”

De presentatie van de 2017-bandensets door Pirelli, vorig jaar in Abu Dhabi.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel kijkt juist heel anders naar de testdagen. De Duitser vindt dat er altijd wel wat te leren is, maar is bovenal “blij” om gewoon te kunnen rijden. “Hoewel testen misschien saai is, zit je wel in de auto”, zegt Vettel. “Ik hou van rijden. Het is beter dan op een fiets zitten om fit te worden. Tijd op de baan is beperkt, ik snap niet waarom je daar geen gebruik van zou willen maken.”