Lewis Hamilton bekijkt de zaken graag positief. Zo ook het missen van poleposition. Hij is meer dan tevreden met de tweede startplek omdat het eigenlijk helemaal niet zo lekker liep in de kwalificatie.Buiten dat is er voor de leider in de WK-stand geen man overboord. Hij start twee plekken voor Fernando Alonso en dat is op dit moment toch zijn grootste concurrent. ,,Daar ben ik best blij mee”, zegt hij na afloop niet voor niets.

,,Vanmorgen liep alles op rolletjes, maar in de eerste twee sessies van de kwalificatie had ik de snelheid er niet echt inzitten. Ik kreeg het maar niet voor elkaar om een goede ronde te rijden. Ook de eerste ronde in Q3 was niet goed, maar ik koos ervoor om te blijven pushen en toen kwam het alsnog goed."

Omdat de McLaren-coureur zo hard pushte, ging hij in de laatste sector in de fout. En dat kostte hem uiteindelijk de pole-position omdat Felipe Massa wel foutloos bleef. ,,Ik verloor wat tijd in de laatste bocht. Die is langzaam en je wilt er toch zo snel mogelijk doorheen, dus je probeert zo min mogelijk tijd te verliezen”, legt Hamilton uit.

Hoewel hij er slechts met moeite in slaagde een goede ronde te rijden, is hij wel tevreden over de auto. ,,Die voelt goed aan. We hebben drie weken de tijd gehad om verbeteringen door te voeren en daarvoor heeft het team haar best gedaan. Niet iedereen had vakantie. Ik ben benieuwd hoe we het morgen zullen doen; we zijn nog niet verslagen.”

KVN