Mercedes’ nieuwe aanwinst Lewis Hamilton ziet zichzelf niet automatisch de rol van kopman op zich nemen bij het Duitse team, ook al wil hij er natuurlijk alles aan doen de renstal naar voren te krijgen.

Hamilton bracht gisteren een bezoek aan het Mercedes hoofdkwartier in Stuttgart en werd daarbij uiteraard aan de tand gevoeld door de Duitse pers. Motorsport-Total vroeg hem onder meer naar of hij het gevoel heeft dat hij als de nieuwe kopman van het team binnenkomt, en daarop had Hamilton een duidelijk antwoord: “Nee, helemaal niet.”

“Ik ben namelijk nieuw bij het team, terwijl mijn teamgenoot Nico Rosberg hier helemaal thuis is. Als nieuwkomer moet ik daarentegen eerst mijn plaats nog zien te vinden en overal aan wennen”, zo verklaarde hij.

“Ik ga er natuurlijk alles aan doen om er voor te zorgen dat Mercedes succesvol wordt, hetgeen betekent dat ik met Nico moet samenwerken om het team in de juiste richting te sturen, maar ik zie mezelf absoluut niet als de kopman.”

Hamilton, die vlak nadat bekend werd dat hij McLaren voor Mercedes zou verruilen nog zijn best deed de verwachtingen te temperen, liet verder nog optekenen dat hij volgend jaar tóch wel heel graag races wil winnen: “Dat is namelijk wie ik ben. Ik wil altijd winnen en ga honderd procent geven om dat voor elkaar te krijgen.”

“Waarschijnlijk moeten we er echter wel stap voor stap naartoe werken”, zo toonde hij zich realistisch. “Eerst in de punten eindigen dus, vervolgens een paar podiumplekken pakken en daarna kunnen we misschien mee gaan doen om de zeges.”

Foto: Hamilton tijdens zijn bezoek aan Stuttgart. © Sutton Images.