Omdat Lewis Hamilton in Montréal een kort gesprek had met Red Bull-teambaas Christian Horner worden de geruchten sterker dat de wereldkampioen van 2008 McLaren verlaat. Onzin, zo zegt hij zelf.

 

Hamilton won dit jaar weliswaar een Grand Prix, die van China, maar speelt op het moment geen rol in het kampioenschap. Hij staat vierde, op 76 punten van Sebastian Vettel. De kampioen van 2008 lijkt dus opnieuw niet voor de titel te kunnen vechten. En dat lijkt hem volgens de geruchtenstroom niet te zinnen.

Niets van waar, meent Hamilton zelf. Hij heeft het nog altijd erg naar zijn zin bij de formatie die zijn raceopleiding bekostigde. “Ik heb erg veel geluk om onderdeel van McLaren te zijn. Het is een van de beste teams, met een fantastische historie”, zei hij bij een NASCAR-evenement in Watkins Glen. “Onze auto kan winnen: dat bewees mijn teamgenoot dit weekend opnieuw.”

“Naast Red Bull zijn wij de enige renstal die dit jaar races heeft gewonnen. Ik zou niet weten waarom ik moet vertrekken zolang wij een auto hebben die competitief is. Als de auto goed blijft vertrek ik niet.”

Volgens Hamilton is de lading van het gesprek met Horner opgeblazen. “Ik ken alle managers, teambazen en werknemers van andere teams. Zo spreek ik Stefano Domenicali en Norbert Haug regelmatig en ik ken Christian van mijn overstap van de Formule 3 naar GP2. Ik ken veel mensen, en daarom spreek ik ook regelmatig veel mensen.”