Voor Lewis Hamilton zat de Grand Prix van België er na twaalf ronden op na een aanrijding met Kamui Kobayashi. Hoe de botsing precies tot stand is gekomen weet de McLaren-coureur echter niet.

“Ik vind het moeilijk om na te gaan wat er nou precies is gebeurd”, moet Hamilton het antwoord schuldig blijven als de BBC hem naar de aanleiding van het ongeval vraagt. “Het enige wat ik zeker weet is dat ik de muur raakte en dat het best een aardige klapper was.”

“Ik weet zelfs niet exact met wie ik in duel was”, vervolgt de Brit enigszins verrassend. “Wat mij betreft lag ik echter op hem voor en werd ik vervolgens door diegene geraakt, hetgeen voor mij dus einde verhaal betekende.”

“In de autosport kan dat echter gebeuren. Er zijn dit jaar wel meer races geweest waarin we het einde niet hebben gehaald en de Grand Prix van België moeten we daar dus ook onder scharen”, verzucht Hamilton, die denkt dat hij vandaag op het podium had kunnen eindigen: “Ondanks dat we snelheid tekort kwamen op de rechte stukken – wat volgens mij komt omdat we met teveel downforce reden – zaten we er namelijk goed bij”, betreurt hij zijn gemiste kans.