Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton brengt veel tijd door in zijn privé­vliegtuig, maar via zijn social-mediakanalen staat hij ook in direct contact met zijn vele fans. Alles doet hij echter met één doel voor ogen: volledig opgeladen en geconcentreerd in de auto stappen, op jacht naar overwinningen, titels en records.

Slechts vijftien coureurs hebben meer Formule 1-races gereden dan jij; betekent dat iets voor je?
“Niet echt, de eerste plaats is het enige dat telt voor mij.”

Je hebt al eens gezegd dat de zeven wereldtitels van Michael Schumacher geen doel voor je zijn; geldt dat ook voor zijn 91 Grand Prix-zeges?
“Dan moet ik nog wel even doorgaan, niet?”

Met zes overwinningen per jaar kun je het in vijf jaar redden. Blijf je nog zo lang in de Formule 1?
“Dat kan ik nu echt niet zeggen. Ik wil zeker blijven rijden, en winnen, maar vijf jaar is lang. Zo ver kijk ik niet vooruit.”

Je bent viervoudig wereldkampioen en hebt het record van polepositions op je naam; wat is er nog te wensen voordat je voldaan kunt terugkijken op je Formule 1-carrière?
“De Formule 1 is geweldig en heeft me een fantastisch leven bezorgd, maar het is niet wat mij als persoon bepaalt. Ik voel geen druk om iets voor elkaar te krijgen. Zelfs als het vandaag zou ophouden, is het mooi geweest. Het zou niet het einde van de wereld zijn. Veel coureurs weten niet wat ze na hun racecarrière moeten doen, maar dat is bij mij niet het geval. Ik ben bij veel andere zaken betrokken. Maar ik hou van racen, dus ik ga voorlopig gewoon door. Ik ben in de vorm van mijn leven, ben mentaal sterker dan ooit en rijd op de top van mijn kunnen. Ik heb geen getallen in mijn hoofd wanneer het genoeg is geweest, ik wil blijven groeien en genieten.”

Lees het volledige interview met Lewis Hamilton in editie 16 van Formule 1 magazine. Met verder een uitgebreid gesprek met Daniel Ricciardo, de kansen van een Grand Prix in Nederland en nog veel meer! Nu in de winkel of bestel hem hier online.