Met een 6e en 8e plaats zijn ze normaal niet tevreden bij McLaren. Na de belabberde kwalificatie zijn ze echter maar al te blij überhaupt punten gescoord te hebben.

McLaren gokte tijdens de regenkwalificatie verkeerd, waardoor Lewis Hamilton niet verder kwam dan Q1. Vertrokken als twintigste, hield hij de schade echter beperkt.

Hamilton: “Ik had een goede start, en kon via de binnenzijde veel auto’s inhalen. Ik heb het grootste deel van de race op mijn eerste set banden afgelegd en haalde nog bijna Vettel in na zijn eerste pitstop.”

Hamilton bleef uiteindelijk steken op de zesde stek. “Na mijn pitstop kwam ik achter Sutil terecht. En ik heb mijn best gedaan om hem in te halen, maar hij reed heel erg slim en was op de rechte stukken gewoon te snel. Hij heeft het fantastisch gedaan, foutloos zelfs”, complimenteerde hij zijn kameraad.

Hamilton is tevreden met zijn prestatie. “Van 20 naar 6 is een geweldig resultaat. Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we snel genoeg zijn om de jongens vooraan uit te kunnen dagen.”

Jenson Button maakte negen plaatsen goed en eindigde als achtste. Dat hij niet meer terrein kon goed maken, lag aan zijn moeizame eerste stint. “Mijn eerste stint was zwaar. Ik koos bij de start voor de buitenkant en dat was achteraf gezien niet de juiste keuze. Daardoor verloor ik wat posities en zat ik vast achter Alonso, die ik maar niet kon inhalen.”

“Daarnaast had ik moeite met mijn banden in de eerste ronden. Ik had achter geen grip en kon niet inhalen waardoor ik veel tijd verloor. Daardoor nam ik de gok om vroeg te stoppen, waarna ik  vrij baan had en veel achterstand kon goed maken. Maar vervolgens reed ik weer zo lang op de primes dat het moeilijk werd om mijn positie te verdedigen.”

Button doelt daarbij op zijn strijd met de Ferrari-coureurs. “Massa haalde me in en Alonso probeerde het ook. Hij kwam voorbij, maar het lukte me om hem weer terug te pakken waarna hij opeens geen vermogen meer had. Geen idee wat er met hem gebeurd is, maar wij hadden een goed gevecht.”

Tevreden met zijn achtste plaats zegt hij tot slot: “Ik had niet gedacht dat vechten voor de achtste plaats nog zo zwaar zou zijn. Maar het is goed om in ieder geval wat punten te scoren.”