Lewis Hamilton is erop gebrand komend weekend zijn thuisrace te winnen. Niet alleen omdat hij zijn thuispubliek op een zege wil trakteren, maar ook omdat hij de punten nodig heeft in de titelstrijd.

Hamilton won de Britse Grand Prix al eens in 2008, het jaar waarin hij ook wereldkampioen werd, maar heeft die beide hoogtepunten sindsdien niet kunnen herhalen. 2014 is vooralsnog echter het jaar van Hamiltons team Mercedes, en hoewel zijn teamgenoot Nico Rosberg vooralsnog aan de leiding in het WK gaat, is achtervolger Hamilton erop gebrand zowel zijn thuisrace als de titel te winnen.

“De race in Silverstone is uiteraard een heel bijzondere voor mij, aangezien ik er enorm veel steun van de fans geniet. Toen ik er in 2008 won – in de regen, met een grote voorsprong – voelde dat echt fantastisch”, herinnert Hamilton zich.

“Op die manier winnen, was mooier dan ik ooit had durven dromen, zeker omdat het ook nog eens mijn thuisrace was. Het was geweldig om op de hoogste trede van het podium te staan en de winnaarstrofee voor de ogen van mijn thuispubliek omhoog te tillen, en ik ben vastbesloten dat dit jaar weer te doen”, zo verkondigt de Mercedes-rijder zijn intenties.

Wat winnen extra belangrijk maakt voor Hamilton, is dat hij na acht races 29 punten achter staat op Rosberg, waarbij Rosberg de laatste drie races ook nog eens beter heeft gescoord dan Hamilton en het momentum dus aan zijn zijde heeft.

Hamilton verkondigde eerder al dat het belangrijk is dat hij het tij keert in de team- en titelstrijd met zijn Duitse rivaal, waarbij hij ondanks hoe het loopt onverminderd positief zal blijven denken, vertelt hij aan The Guardian.

Gevraagd of hij zich er zorgen om maakt de titelstrijd mogelijk te verliezen, maakt Hamilton namelijk duidelijk dat hij ‘daar niet eens aan wil denken’. “Waarom zou ik dat doen? Het draait allemaal om positieve energie en positief denken”, stelt hij.

“Neem bijvoorbeeld de race van komend weekend. In de aanloop daar naartoe hou ik maar één gedachte in mijn hoofd bij alles wat ik doe: ‘P1, P1, P1’. Dat is het enige wat door mijn hoofd gaat, want positief denken zorgt ervoor dat je beter presteert.”