Na de snelle aftocht van Engeland op het WK voetbal en de uitschakeling van Andy Murray op Wimbledon, hoopt Lewis Hamilton de Britse sportfans iets om voor te juichen te bieden.

“Dit is altijd een speciale week voor Britse coureurs”, zegt Hamilton, die op Goodwood al een voorproefje kreeg van het enthousiasme van de lokale racefans. “Het is een geweldig gevoel om voor eigen publiek te rijden. Het is nergens mee te vergelijken. Hopelijk kunnen we ze een goede show bieden.”

“Ik ga er uiteraard alles aan doen om mijn land optimaal te vertegenwoordigen”, vervolgt Hamilton. “Je weet nooit wat de andere teams in petto hebben, maar we zijn het toonaangevende team dit seizoen, dus hopelijk kan ik voor een positief moment zorgen in de Britse sport.”  

Hamilton moet dan wel zien af te rekenen met zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg, die de afgelopen races de bovenhand heeft. “Aan het begin van het seizoen had ik het momentum, nu ligt dat bij Rosberg. Maar we zijn vanaf de eerste race aan elkaar gewaagd en het kan snel omslaan.” 

Met Jenson Button en Max Chilton hebben de Britten nog twee ijzers in het vuur, maar hun kansen zijn aanzienlijk kleiner. “Alle druk ligt op Lewis”, stelt Button. “Hij heeft de beste auto, voor Max en mij wordt het een moeilijke zaak. Maar het zou geweldig zijn als er een Brit zou winnen. Dan gaat het publiek helemaal los.”

Maar ongeacht de uitkomst van de race kijkt Button uit naar de race. “Silverstone is voor iedere coureur een bijzonder circuit”, zegt hij. “De layout is geweldig, de tribunes zijn altijd afgeladen. Maar voor Britse coureurs is het extra speciaal. Zelfs als het pijpenstelen giet, krijg je enorm veel steun.”

En zelfs achteraan het veld krijg je dat mee, beaamt Chilton. “Ik zal mijn eerste thuisrace nooit vergeten. Het is geweldig om de volle kampeerplaatsen te zien en alle Britse vlaggen in het publiek. Tijdens de eerste vrije training was het vorig jaar typisch Engels weer met regenbuien en toch deden de fans nog de wave.”