*

Hamilton: ‘Eindelijk respect van Alonso’

Rob van Gameren

Rob van Gameren

24 januari 2013 12:24

Hamilton: ‘Eindelijk respect van Alonso’
Racepictures

Het jaar waar Lewis Hamilton en Fernando Alonso samen voor McLaren reden, was geen succes. In 2007 raakten de twee regelmatig in de clinch, waardoor uiteindelijk Kimi Räikkönen met de titel ging lopen. De relatie tussen de twee is nu veel beter, zegt Hamilton tegen F1 Racing Magazine.

“Eindelijk hebben we 2007 achter ons gelaten”, zegt Hamilton. “Ik had dat al veel eerder gedaan, maar hij nu ook. Onze relatie is nu veel beter geworden. Het lijkt erop dat hij mij eindelijk waardeert als coureur zoals ik hem waardeer. Het komt nu van beide kanten.”

Hamilton: “Ik vind Alonso de beste coureur in de Formule 1 en hij zei hetzelfde in Brazilië over mij. Dat hij dat van mij vindt, doet me goed. Ik heb immers hetzelfde respect voor hem.” Red Bull-adviseur Helmut Marko was minder te spreken over de loftuitingen van Alonso aan Hamilton en betichtte hem ‘te veel politieke spelletjes te spelen’.

Hamilton rijdt komend seizoen voor het eerst bij een ander team dan McLaren, maar desgevraagd zegt hij dat een terugkeer naar McLaren in de toekomst altijd nog een optie is. “Dat team is mijn thuis. Het is de plek waar ik opgroeide en waar mijn hart ligt. Zelfs al ik succes bij andere teams heb, zal ik altijd terugkijken naar het team waar ik mijn eerste kans kreeg en wereldkampioen werd.

Alonso werd in 2007 als regerend kampioen gezien als dé kampioenskandidaat bij McLaren, maar rookie Hamilton maakte hem het leven zuur op de baan. De Spanjaard voelde zich benadeeld in het team, omdat volgens hem het team partij koos voor de Brit. McLaren had dat jaar de beste auto, maar omdat de coureurs elkaar niets gunden, was het uiteindelijk Räikkönen die de titel won.