Een poleposition is in de regen weinig waard. Dat bleek vandaag wel weer: Lewis Hamilton ruilde zijn eerste startplaats in voor het laatste treedje op het podium. En daar kan de wereldkampioen van 2008 mee leven.

 

Het is bijna een verschil van nacht en dag met de Hamilton van 2011. De McLaren-coureur pakt vooralsnog in dit jaar consequent veel punten en dat is de sleutel om kampioen te worden. Nu was het een keer niet hij, maar Jenson Button die zijn eigen race om zeep hield door te botsen met een andere coureur.

 

Misschien is Hamilton ook daarom wel blijer met deze derde plaats, dan die van vorige week in Australië. “Ik mag niet klagen”, zei hij daarom ook na afloop. “De auto was het hele weekend goed. Het team heeft goed werk geleverd en ik sta weer op het podium. Dat is het doel: consequent presteren.”

 

“Het was een memorabele race. Natuurlijk was het veel mooier geweest als ik was geëindigd waar ik startte. De andere twee coureurs reden echter fantastisch. Ik heb mijn best gedaan ze te pakken, maar het was een race waarin gewoon erg veel gebeurde.”

 

“Het blijft moeilijk om het punt te bepalen waarop je de regenbanden inruilt voor slicks. Waarschijnlijk waren wij iets te laat. Het gaat om een kwestie van risico nemen. Anderen hakten eerder de knoop door.”

 

“We verloren wat tijd met de pitstops. En het is erg lastig een gat van twaalf seconden te dichten”, besluit Hamilton, die op vijf punten van Fernando Alonso tweede staat in het kampioenschap.