Nico Rosberg en Lewis Hamilton zijn dit seizoen niet bepaald elkaars beste vrienden. Nu hun tweestrijd zijn ontknoping nadert, zou je verwachten dat ook de persoonlijke rivaliteit door het dak schiet. Niets is echter minder waar, zeggen de twee kemphanen zelf.

“We hebben natuurlijk dit jaar wel een aantal strubbelingen gehad”, geeft Rosberg toe tegenover Autosport. “Maar dat is denk ik ook wel normaal. We vechten immers ieder raceweekend om de overwinning. En als er dan wat gebeurt, praten we erover, en laten we het achter ons. Dat hebben we dit jaar erg goed gedaan.”

Rosberg en Hamilton hadden de afgelopen maanden genoeg om over te praten. Wat begon met een ‘vriendschappelijk’ man-tot-man-gevecht in Bahrein, werd al snel akelig met Rosbergs ‘foutje’ in de kwalificatie in Monaco, Hamiltons weigering zijn teamgenoot voorbij te laten in Hongarije, en natuurlijk de beruchte botsing in België.

Dat speelt nu dus allemaal geen rol meer, benadrukken de twee kemphanen. Rosberg: “Natuurlijk is en blijft het wel spannend tussen ons, maar we kunnen er goed mee omgaan en op dit moment werkt het prima. De sfeer in het team is nu gewoon heel goed, en daar voel ik me dan ook zeer prettig bij.”

Hamilton kan zich wel vinden in de uitspraken van zijn concullega. “Het ziet er allemaal goed en ontspannen uit. Voor Spa hing er eenzelfde sfeer, en daarna was het natuurlijk wel een beetje moeilijk, maar ik heb het gevoel dat het nu allemaal weer is zoals normaal.”