*

Hamilton: ‘Ferrari mag nooit worden onderschat’

Redactie

Redactie

12 augustus 2008 15:15

Hamilton: ‘Ferrari mag nooit worden onderschat’

Lewis Hamilton is van mening dat McLaren de verrassend goede vorm die Ferrari tijdens de race in Hongarije etaleerde als een waarschuwing moet opvatten. McLaren leek het te kloppen team te worden, maar had zich gewonnen moeten geven als Felipe Massa niet was uitgevallen. Nu won Heikki Kovalainen alsnog.Voor Hamilton een teken aan de wand dat zijn team tijdens de zomerpauze, ook al staan er geen races op het programma, absoluut niet mag verslappen. De leider in het WK wil dat McLaren leert van wat er is gebeurd.

Daarom benadrukt de Brit hoe belangrijk het is om op de fabriek met volledige toewijding te blijven werken. Dit alles om de voorsprong ten opzichte van Ferrari, als die er inderdaad is, niet uit handen te geven.

,,In zekere zin is hetgeen er in Hongarije is gebeurd een goede les voor ons geweest. Het heeft ons, daar bestaat geen twijfel meer over, getoond dat we geen moment mogen verslappen”, geeft Hamilton toe op zijn eigen website.

Hij roept zijn team op scherp te blijven zodat het mogelijk is om in Valencia onmiddellijk terug te slaan. ,,Ferrari mag je nu eenmaal nooit onderschatten. We pushen elkaar tot het uiterste en kleine verschillen gaan de titelstrijd beslissen. Ik ga er alles aan doen om te zorgen dat dat in ons voordeel gebeurt.”

Het is daarom positief dat McLaren deze wijze les in Hongarije leerde, vindt Hamilton. ,,Wie weet wat er zou zijn gebeurd als we in Hongarije geen tegenslag hadden ondervonden. Misschien waren we dan verderop in het seizoen wel in de problemen geraakt. Nu kunnen we ons er tenminste tegen wapenen.”

KVN