Lewis Hamilton gaat de rivaliteit met Nico Rosberg missen, maar dat de Duitser er nu hij kampioen is geworden mee stopt, komt niet als een verrassing voor Hamilton.

Rosberg had Hamilton van zijn beslissing op de hoogte gebracht voor hij het wereldkundig maakte, maar het kwam hoe dan ook niet als een verrassing, vertelt zijn oude jeugdvriend annex rivaal Hamilton.

“Ik ben er zeker van dat Nico’s beslissing voor veel mensen als verrassing is gekomen, maar voor mij niet, omdat ik hem natuurlijk al heel lang ken”, vertelt zijn – nu voormalige – Mercedes-teamgenoot Hamilton.

Hamilton haalt onder meer het eindelijk beslag leggen op de titel en winnen van hun onderlinge strijd door Rosberg aan als reden voor de beslissing van de Duitser om de Formule 1 gedag te zeggen.

Een andere reden, zo weet Hamilton, is zijn gezin: “Hij heeft een familie waar hij zich meer op wil richten en wil meer kinderen, maar de Formule 1 neemt natuurlijk veel van je tijd in beslag.”

“Of ik de rivaliteit ga missen? Natuurlijk. Het is erg vreemd en ook jammer om hem volgend jaar niet meer bij me in het team te hebben”, erkent de Brit. “We zullen Nico missen in de Formule 1, ik wens hem het beste.”

Wie zijn nieuwe teamgenoot wordt, is nu natuurlijk de grote vraag. Hamilton maakt het niet uit, zegt hij. “Ik ben hier om te racen en ben bereid het tegen iedereen op te nemen.”

“Ik weet dat Sebastian Vettel en Fernando Alonso clausules in hun contract hebben staan waarin staat dat ze inspraak hebben over wie hun teamgenoot is, maar ik ben nooit een coureur geweest die daar om heeft gevraagd.”

“Het enige wat ik wil, is een gelijke behandeling. Zo lang alles eerlijk loopt, maakt het niet uit wie je teamgenoot is. Ik weet echter zeker dat de juiste coureur gekozen zal worden, want we hebben hier goede teambazen rondlopen.”