*

Hamilton geeft hoop op de titel toch niet op

Daan de Geus

Daan de Geus

9 september 2013 12:10

Hamilton geeft hoop op de titel toch niet op
Racepictures

Een teleurgestelde Lewis Hamilton liet zich gisteren na de Grand Prix van Italië ontvallen dat zijn kans op de titel verkeken is, maar de Brit komt daar nu op terug: “Ik geef niet op.”

“Toen ik gisteren uit de auto stapte, was ik boos en dacht ik dat ik uit de titelstrijd was”, zo legt Hamilton zijn uitspraken van net na de Grand Prix, waarin hij als negende over de streep was gekomen, uit.

Toen Hamilton eenmaal terug was bij het team en met zijn monteurs had gesproken, veranderde hij al snel van mening. “Ik geef niet op”, stelt hij nu vastberaden. “Ik geloof dat ik vrijwel elke nog resterende race moet winnen als ik kampioen wil worden. Dat lijkt een schier onmogelijke opgave, maar zolang het nog kan, blijf ik ervoor gaan.”

“Hopelijk zijn we tijdens de komende races dan ook sterker dan tijdens de laatste twee”, vervolgt Hamilton, die weet dat het hoe dan ook niet makkelijk zal worden zijn achterstand van 81 punten op Sebastian Vettel weg te poetsen. “Red Bull is namelijk ijzersterk en Sebastian rijdt als een wereldkampioen: hij heeft de beste auto, maar maakt geen fouten. Dat verdient respect, maar we blijven hem onder druk zetten en er zijn denk ik een paar races waarin we hem kunnen pakken. Verder kunnen we slechts hopen dat het onze kant op valt.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes

Gerelateerd