Met een klinkende zege in de seizoensopener is Lewis Hamilton zijn titelverdediging goed begonnen. Zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg hield de Brit in het vizier, maar kon hem niet serieus bedreigen.

Hamilton en Rosberg kwamen zodoende over de finish in de volgorde waarin ze vorig jaar in het WK eindigden: als eerste en tweede, waarbij Rosberg Hamilton als een roofdier in de gaten hield tijdens de 58 ronden door Albert Park, maar de zege van Hamilton toch nooit in gevaar kwam.

“Het voelt geweldig om gelijk met een zege verder te gaan”, jubelt Hamilton, die eind 2014 natuurlijk ook de slotrace van dat jaar nog wist te winnen. “Nico was vandaag erg snel, maar ik kon gelukkig reageren op de momenten dat hij dichterbij kwam. Daarvoor was het belangrijk dat ik verder de bandenlijtage en het benzinegebruik in de gaten hield, terwijl ik dus bezig was mijn voorsprong op Nico te managen.”

“Als je twee seconden voor iemand rijdt, is dat waar het om draait. Dan hoef je niet nog vol te gaan pushen”, verklaart Hamilton, die verder in het op amusante wijze door Arnold Schwarzenegger afgenomen podiuminterview natuurlijk ook nog op typische wijze op commando moest benadrukken dat hij over twee weken – in Maleisië – ook weer in topvorm zijn mannetje zal staan: “I’ll be back.”

Rosberg
Voor teamgenoot Nico Rosberg gaat het er vooral om dat hij in Maleisië terugslaat, of in ieder geval iets terugdoet, want Hamilton was hem vandaag de baas, zo moet de Duitser erkennen: “Lewis reed als een kampioen, maar ik ga er alles aan doen het hem dit jaar nog flink lastig te maken”, belooft Rosberg, die verder tot zijn tevredenheid kan constateren dat Mercedes ‘awesome aan het jaar begonnen is’, met gelijk een één-tweetje.

“Het team heeft ons dit jaar weer een geweldige auto gegeven”, durft hij na slechts één race al wel te stellen, wetende dat zijn team met een Terminator-achtige efficiëntie van start is gegaan en vooralsnog de grootste spierballen van de Formule 1-wereld heeft.