Hij mag dan wel met een daverende rondetijd de pole position voor de Grand Prix van Maleisië gepakt hebben, helemaal tevreden is Lewis Hamilton nog niet. Volgens de Mercedes-coureur was een nog snellere ronde mogelijk geweest.

“De auto voelde fantastisch en ik heb genoten van het rondje. Maar ja, het had sneller gekund”, zegt Hamilton. De Brit doelt op zijn tweede run in Q3, die hij moest afbreken nadat hij zich verremde in de eerste bocht. “Je wilt altijd alles uit je laatste ronde halen. Ik dacht dat er meer tijd in zat.”

Niettemin veroverde Hamilton de pole position met een dikke halve seconde voorsprong op teamgenoot en titelrivaal Nico Rosberg. “Ik ben het team erg dankbaar. We blijven verbeteren, de auto is hier sterker dan hij dit jaar geweest is.”

Een mogelijk gevaar schuilt voor Hamilton in de racesnelheid van de Ferrari’s en de Red Bulls, die in de vrije trainingen lieten zien rap te zijn in de lange runs. “Ik denk dat ze heel snel zullen zijn”, beaamt de wereldkampioen. “Het zal zeker spannend worden. Maar wij staan er ook goed voor. Hopelijk is dat morgen nog steeds zo.”